Brandalarm

Home $ Beveiliging $ Brandalarm

Brand is zeer misleidend.

Op de meest onverwachte ogenblikken kunt u worden geconfronteerd met dit onverwachte gevaar. Wie op dat moment niet goed is voorbereid loopt grotere risico’s dan diegene die al het mogelijke heeft gedaan om doeltreffend te reageren. Een goede voorbereiding en doeltreffende brand-preventie verkleinen de kans op schade en brand in het algemeen.

Rookdetectoren

De koppeling van rookdetectoren aan een alarmsysteem is een goede oplossing als er maar een klein aantal detectoren nodig zijn.

Voor een groot aantal rookdetectoren is er wel een brandcentrale vereist. Hier gaan er bij een brandalarm niet alleen sirenes hun werk doen, maar ook de telefonische melding naar de meldkamer.
Zo is er ook een opvolging van het brandalarm als er niemand in het bedrijf aanwezig is. Ook zal de werking van de rookdetectoren continu gecontroleerd worden door het brandalarmsysteem.
Dit biedt dus een garantie voor de werking van het volledige systeem.

Keuze van de brandcentrale

De keuze van de brandmeldcentrale hangt af van het aantal detectoren, het aantal brandknoppen, de eisen van de plaatselijke brandweercommissaris en natuurlijk de eisen van de klant.

Wij bieden een gamma aan van een kleine centrale voor 2 lussen tot een uitgebreidde centrale van 40 lussen en meer.

Onderhoud van de brandcentrale

Jaarlijkse controle is DE garantie voor een goed werkende installatie.

Met een onderhoudscontract bent u verzekerd van assistentie in geval van storingen of technische vragen en u kunt rekenen op effectieve oplossingen en ruilonderdelen. Zo behoudt u een betrouwbare en goed werkende brandinstallatie.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Wij helpen u met het maken van de juiste keuze.

Mail vrijblijvend naar sales@optitech-telecom.be of bel ons op:
+3233801080. We helpen u graag verder.